top of page

Delftsblauw 2.0

DELFTSBLAUW 2.0 | REMASTERED ART

 

Door een oud Delftsblauw bord te "remasteren" wordt de levensduur van dit stuk op een vernieuwende manier verlengd. Oude Delftsblauwe borden die door smaakverandering worden opgeborgen, krijgen nu een tweede leven.

Voor dit project heb ik op de bestaande borden een tweede laag aangebracht waarbij de compositie verlegd wordt en het een teken van upcycling krijgt. De borden zijn beschilderd met goud- of zilverluster waarbij het dessin na een stook deels verdwijnt onder het luster. Achterop ieder bord is een label gedrukt.

Credits

Door de borden in een houten frame te plaatsen, verandert de functie: van wandbord naar schaal. Maar ook met een knipoog: door de extra stook kunnen sommige borden onder spanning komen te staan en breken. Het frame, wat speciaal op maat van ieder bord is uitgefreesd, beschermt het bord. De breuklijnen worden met een Japanse lijmtechniek: Kintsugi (= gouden verbinding) nog eens extra gefixeerd.

Er is een tekst in het frame gelaserd wat een decoratieve functie heeft maar waarbij het concept ook geactualiseerd wordt: het wordt steeds belangrijker dat wij weten waar onze producten uit bestaan of waar ze afkomstig van zijn. De tekst omschrijft de ingrediënten waaruit keramiek borden bestaan.

Deze serie bestaat uit 9 wand- en sierborden.

Het werk Delftsblauw 2.0 is onderdeel van een selectie kunstwerken 'Remastered Art' speciaal vervaardigd voor Swop Art en werd voor het eerst gepresenteerd op de DDW in Eindhoven (2022). Meer exposities volgen.

Prijs bord vanaf €363 per stuk.

Enkele borden zijn inmiddels al verkocht. Zie de webshop voor het beschikbare werk. Verkoop verloopt ook via:  www.swopart.com

 

Meer informatie (verkoop, pers, exposities):

info@swopart.com of neem contact op met mij.

bottom of page